Scheletic, Subnutrit, fit (potrivit), Ideal, Pet, Supraponderal sau Obez? 

 

Mulți proprietari nu înțeleg ce este un câine prea gras sau prea slab. Trebuie să educăm pentru o întelegere a pericolului în care se află dacă se încadrează într-o categorie mai puțin ideală.

Rețineți că fiecare rasă este diferită, deci nu puteți judeca toți câinii la fel. De exemplu, greutatea Pet pentru un Labrador ar însemna obez pentru un Ogar. 

Toate problemele medicale trebuie abordate mai întâi, iar pierderea în greutate trebuie supravegheată de medicul veterinar.

Slab/ Scheletic- Acesta este un câine care are nevoie de ajutor veterinar urgent. Toate coaste, coloana vertebrală și oasele șoldului sunt expuse. Textura și strălucirea blănii este aspră și mătuită, iar câinele este în general deprimat. 

Subnutrit - Acești câini prezintă câteva coaste, iar textura / luciul blănii lor este de obicei mătuit. Dieta acestui câine trebuie schimbată pentru a-și îmbunătăți blana și pentru a câștiga ceva greutate. Are nevoie de ajutor veterinar.

Fit - Acești câini se confundă adesea ca fiind prea slabi, dar veți observa că blana lor este lucioasă și au mult tonus muscular. Gândiți-vă la ei ca dependenți de sală. Unii câini aleargă și se joacă mai mult decât alții și tind să prefere jocul decât mâncarea. Dacă aveți un câine în formă și sunteți îngrijorat de greutatea lor, schimbați mâncarea acestuia în mărci de produse „fitness avansate / câine de lucru”. Consultați medicul veterinar pentru a vă asigura că sunt încă în stare de sănătate.

Ideal: acest câine nu are nici formă, nici greutate de animal de companie. Coaste se simt cu ușurință (unele rase chiar se văd), dar de obicei nu sunt vizibile. Cainele are un procent muscular bun si un nivel scazut de grasimi. Faceți acest test: aplatizați-vă palma peste zona coastelor, acestea sunt simțite cu ușurință, dar nu sunt vizibile.

Pet/ Greutatea animalelor de companie: aceasta este puțin peste ideal, dar totuși nu este supraponderală. Mușchii câinelui sunt vizibili și coastele sunt încă simțite, dar nu cu usurintă și nu sunt vizibile. Aceasta este o linie fină care trebuie ținută sub control, deoarece câinele poate deveni ușor supraponderal.

Supraponderal: dacă aplatizați mâna ca în cazul testului ideal. Dacă mai întâi trebuie să simțiți un strat de grăsime pentru a simți coastele, sau mai rău, nu le puteți simți deloc ușor încercați să micșorați porția de mâncare (și limitați recompensele/ gustări dintre mesele principale!), în plus, să le oferiți exerciții fizice regulate. Un câine este un mâncător instinctual și va arăta mereu flămând și va implora mâncare, nu cedați privirii de cerșetor a cățelușului. Câinii se bucură de plimbări mult mai multe, deoarece primesc mult mai multă stimulare, adulmecând, mergând și experimentând împrejurimi noi. Așa că, ori de câte ori îți pare rău că nu îi oferi o gustărică, mai degrabă du-l la plimbare, îți va mulțumi mai mult.

Obezi: Consultați un veterinar în ceea ce privește alimentația, orele și cantitatea mesei. Câinii obezi nu trăiesc viață lungă sau fericită. Un câine obez prezintă același nivel de risc ca un câine slab, dar, deoarece societatea pare mai în regulă cu câinii obezi, nu este percepută această situație drept greșită. Începeți lent cu exerciții fizice, plimbări scurte sau chiar înot (cu asistență pentru a nu se scufunda), întrucât solicită articulațiile mai puțin. Asigurați-vă că nu exagerați, deoarece câinii obezi sunt predispuși la probleme cardiace. În timp, faceți plimbările și înotul mai lung, hrănind tot mai puțin.

Peste 58% dintre câini sunt obezi, însă 78% dintre proprietarii de câini neagă că sunt obezi câinii lor. Aceasta este o problemă serioasă care poate duce la insuficiență cardiacă, diabet, probleme articulare și multe alte afecțiuni care pot costa viața câinelui tău! Supraalimentarea îți poate ucide animalul de companie, gândește-te înainte de a-i oferi gutări sau mâncare pentru ca iți cere. Mai degrabă luați-l la plimbare, înotați sau alergați. Un câine sănătos cu greutate ideala poate trăi cu 3 ani mai mult decât un câine obez. Nu l-ai lăsa să moară de foame,dar de ce l-ai hrăni până la moarte?

Share this post