1. Încălziți-vă câinii înainte de a-i antrena.

Acest lucru va ajuta, de asemenea, la prevenirea întinderilor, entorselor și rupturilor musculare. Încălzirea se poate realiza plimbându-i rapid timp de 10-15 minute înainte de joacă/ antrenament. Acest lucru va ajuta la menținerea articulațiilor flexibile și anmușchilor pregătiți pentru acțiune.

2. Evitați betonul și asfaltul pe cât posibil.

Evitați suprafețele dure precum betonul sau asfaltul. Medicii sfătuiesc oamenii să facă la fel. Exersați  pe pământ, iarbă sau alte suprafețe mai moi pentru a ușura impactul asupra articulațiilor.

3. Streching si Răcirea mușchilor.

Acest lucru ajută la menținerea mușchilor flexibili, care ajută și articulația. Dacă mușchii sunt flexibili și nu sunt rigizi, vor putea susține mai bine articulația în timpul exercițiului fizic.

După terminarea antrenamentului, veți răci musculatura, evident nu prin a uda căinele ( ar putea intra in șoc termic), ci printr-o plimbare precum cea de încălzire.

4. Nu exagerați!  

În timp ce exercițiile fizice sunt importante, prea multe pot fi dăunătoare articulațiilor. Mențineți ședințele de antrenament / joc scurte și nu uitați să vă încălziți si răciți câinele pentru a evita febra musculară sau entorse.

5. Urmăriți-le greutatea

Obezitatea la câini este o cauză majoră a problemelor articulare. Toată acea greutate suplimentară care forțează articulațiile câinilor și altfel o articulație sănătoasă se va îmbolnăvi cu siguranță.

În cele din urmă, multă dragoste, un pic de bun simț și utilizarea unor măsuri preventive precum streching și suplimentele alimentare vor ajuta articulațiile câinilor să rămână puternice.

Share this post